lente schaapjes kinderen

Lente in Limburg

De lente beleef je in Limburg!

Beleef de Lente! Limburg is dé place to be om er met het gezin op uit te gaan. Vier vakantie in eigen land. De lente is de perfecte periode om er even lekker op uit te gaan, en Limburg te ontdekken. Een korte vakantie om alle hotspots te zien en genieten van een verfrissend drankje op een gezellig terrasje. Onder aan deze pagina vind je alles wat je moet weten om de lente te vieren in Limburg. 

Het witte goud

In Limburg wordt vaak reikhalzend uitgekeken naar de lente. Niet alleen omdat de dagen langer worden, het weer zonniger wordt, de vogeltjes beginnen te fluiten en nieuw leven zicht ontpopt. Maar ook omdat in de lente het aspergeseizoen van start gaat. De Limburgse asperge, ook wel het witte goud genoemd is dé groente van Limburg. Het aspergeseizoen begint, afhankelijk van het weer, vanaf april/mei tot en met Sint Jan op 24 juni. Bekijk hier alle asperge activiteiten, arrangementen en wandel- en fietsroutes

 

Ontdek het water en de natuur

Trek jij er deze lente lekker op uit in Limburg? Ga dan zeker eens op verkenning in de Limburgse natuur en aan het Limburgse water! Op en rondom de Maasplassen is bijvoorbeeld van alles te beleven. Geniet van een lenteachtige dag lekker van een ijsje aan het water of zoek het avontuur op, óp het water. Trek de wandelschoenen aan of spring de tweewieler op en verken the Big Five van Limburg. Of neem een kijkje in een van de overige Limburgse natuurgebieden. Kortom, deze lente valt er van alles te ontdekken in de Limburgse natuur. 

lente ree roerdalen

Ontdek de typische Limburgse dorpjes

Geniet zeker tijdens de lente van de schoonheid van de typische Limburgse plaatsjes. Struin door de historische straten, geniet van de architectuur en van de natuur. Ga bijvoorbeeld op verkenning in het vestingstadje Stevensweert, slenter over de maaskeien in het witte stadje Thorn, ontdek kasteel de Keverberg in Kessel of bezoek de Basiliek in Sint Odiliënberg

Basiliek St Odilienberg

Bijzonder overnachten

Tijdens je meerdaags verblijf in Noord- en Midden-Limburg kun je op bijzondere plekken overnachten zoals in een kasteel, een voormalige gevangenis of wat dacht je van een pipowagen of tinyhouse. Persoonlijke aandacht krijg je natuurlijk in een van de vele bed and breakfasts. 

Kom je met een groter gezelschap overnachten kies dan voor één van de  groepsaccommodaties. Kijk hier voor de mogelijkheden voor een overnachting in Noord- en Midden Limburg.

kasteel daelenbroek