boot op de maasplassen met zonsondergang

De Maasplassen

De Maasplassen, het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland

De Maasplassen is een van de vele parels die Limburg rijk is. De Maasplassen is een uitgestrekt, aaneengesloten netwerk van grote en kleine plassen, ontstaan door grindafgravingen. Met een hart voor watersport en oppervlakte van ruim 3000 hectare is het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland.

Een echt watersportparadijs

Op de Maasplassen kun je zwemmen, surfen, zeilen, duiken, roeien, kanoën, kayakken. Je kunt ook kiezen voor een van de extremere watersporten als waterskiën, en wakeboarden. In de zomermaanden zijn de mooie dagstranden een aanrader. 

Rondvaart over de Maasplassen

Om een indruk te krijgen van de omvang en de schoonheid van de Maas en de Maasplassen is het een aanrader om aan boord te gaan bij een van de  rondvaartboten. 

Vaar met je eigen boot of huur een jacht, zeilboot of sloep

De Maasplassen zijn perfect om met een (zeil)boot rond te varen. Via mooie vaarwegen kom je van de ene plas naar de andere. Bezit je zelf geen boot? Kies er dan voor om een boot te huren. Er zijn voldoende jachthavens aanwezig waar bootbezitters kunnen aanmeren. 

Waterkaarten en informatie over de Maasplassen

Waterkaarten, wateralmanakken, het Maasplassen Magazine en informatie over activiteiten op en rond de Maasplassen zijn verkrijgbaar bij de VVV vestigingen.

Vaarkaart van de Maasplassen

De Vaarkaart is een handig online hulpmiddel met relevante informatie voor als je een dag gaat varen.