AudiotourLiberation route in Limburg

Die Liberation Route lässt Sie erleben, was 1944 und 1945 in den Niederlanden und im deutschen Grenzgebiet geschah. An mehr als 20 Stellen in Limburg gibt es Steine mit Hörplätzen. An jedem Stelle können Sie ein Hörspiel über die beeindruckenden Erlebnisse eines oder mehrerer Menschen in den letzten Kriegsjahren hören. Auf dieser Seite finden Sie alle diese Plätze in Limburg.

Liberation Route Europe: Het verhaal van de vrijheid

Liberation Route Europe is een internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt. De route vormt een schakel tussen de belangrijkste regio’s tijdens de opmars van de geallieerden. 

De bevrijding van Limburg

De eerste geallieerde legers bereikten Limburg in september 1944, waarmee het de eerste Nederlandse provincie werd die van de bevrijding mocht proeven. Ondanks dat bleven sommige delen van Limburg tot 1945 bezet. Begin 1945 begonnen de geallieerden vanuit Limburg met Operatie Grenade. Doel van deze enorme operatie was het schoonvegen van het gebied ten westen van de Rijn, in voorbereiding op de oversteek van de rivier zelf.

Liberation Route Limburg

De Liberation Route in Limburg laat je beleven wat zich in 1944 en 1945 afspeelde in Nederland en de Duitse grensstreek. De verhalen van die plekken kun je gratis downloaden via www.liberationroute.com of via de Liberation Route Europe app.